Factuurprogramma-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10
Henk-Jan Kosse - Founder
Henk-Jan Kosse
Founder
Leestijd 5 minuten
Software

Je factuurprogramma koppelen

Voor het voeren van een volledige administratie kan het handig zijn om je factuurprogramma te koppelen aan andere bedrijfssoftware. Zo zijn de verschillende onderdelen van je administratie niet langer losse ‘eilandjes’ maar wordt de administratie centraal geregeld. Op die manier is alle informatie altijd verzameld en hoef je niet langer dubbele gegevens in te voeren en kun je gemakkelijk je geregistreerde uren factureren. Daarbij wordt door koppeling de kans op fouten in je administratie ook nog eens verkleind. Welke koppelingen je nodig hebt hangt af van je specifieke situatie en wensen.

Standaard koppeling

Er zijn verschillende factuurprogramma’s die onderdeel zijn van een groter pakket. Deze kunnen standaard, zonder extra handelingen gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een boekhoudpakket, urenregistratiesoftware of ERP pakket. Dat is handig, want zo kost het samenvoegen van de programma’s geen extra handelingen of tijd.

Koppeling door middel van API

Maar ook wanneer er geen standaard koppeling bestaat is het in sommige gevallen toch mogelijk om je factuurprogramma te laten communiceren met andere software. Deze externe koppeling wordt dan gemaakt via een API (Application Programming Interface). Wanneer deze wordt ingesteld, kunnen ook niet-standaard koppelingen gerealiseerd worden en kan het programma toch informatie aan andere applicaties doorgeven.

Onder andere webwinkels maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden die een factuurprogramma met een API hen biedt. Zij kunnen hierdoor bijvoorbeeld webshopsoftware en boekhoudpakketten aan de webshop koppelen. En misschien nog wel het mooiste? Doordat de koppeling kan worden ingesteld voor verschillende programma’s hoef je niet alle software bij één leverancier af te nemen. Zo kies je dus altijd het totaalpakket dat het beste is afgestemd op jouw wensen.

Koppeling KvK

Er zijn zelfs factuurprogramma’s die door koppeling contactgegevens en bedrijfsinformatie kunnen uitlezen uit de database van de Kamer van Koophandel. Zo hoeft informatie niet meer handmatig ingevoerd te worden en kun je snel klanten en contacten toevoegen.

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een factuurprogramma is het belangrijk om na te denken over de koppelingen die je nodig hebt om een volledige, overzichtelijke administratie te kunnen voeren. Vergelijk daarom nu hoe je de verschillende factuurprogramma’s kunt integreren in jouw onderneming.

Populaire software

Yoobi Facturatie Logo

Yoobi Facturatie

Cijfer: 8.9
Reviews: 63
Bekijk software
Yoobi
Facturatie
WeFact (30 dagen gratis) - Bespaar op uw accountant Logo

WeFact (30 dagen gratis) - Bespaar op uw accountant

Cijfer: 10.0
Reviews: 16
Bekijk software
WeFact
Facturatie
Teamleader Logo

Teamleader

Nog niet genoeg reviews
Bekijk software
Teamleader
Facturatie
e-Boekhouden.nl Factureren Starters (Meest gekozen) Gratis Logo

e-Boekhouden.nl Factureren Starters (Meest gekozen) Gratis

Cijfer: 9.4
Reviews: 434
Bekijk software
e-Boekhouden.nl
Facturatie
InformerOnline Factureren Logo

InformerOnline Factureren

Cijfer: 9.3
Reviews: 170
Bekijk software
InformerOnline
Facturatie
Terug naar boven

Delen via:

Products