Factuurprogramma-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10
Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Leestijd 5 minuten
Facturatie

Een inkoopfactuur boeken: hoe doe je dat?

De meeste factuur software biedt de mogelijkheid voor het inboeken van een inkoopfactuur. Door deze gegevens in te voeren heb je altijd inzicht in de openstaande posten bij leveranciers en verklein je dus de kans op verlate betalingen en herinneringen. Niet tijdige betaling van rekeningen zal afdoen aan de professionaliteit die je als organisatie uitstraalt en dus is het belangrijk om een actueel crediteurenoverzicht te creëren.

Snel en eenvoudig een inkoopfactuur boeken 

Zorg voor rust in je hoofd door je administratie altijd up-to-date te houden. Het werkt veel fijner als je precies weet welke bedragen er in en uit gaan. Wanneer je inkoopfacturen boekt in je factuurprogramma, staan deze bedragen automatisch geordend tegenover elkaar. Dat geeft duidelijkheid en zekerheid. Je bent te druk voor de administratie? Het bijhouden van debiteuren en crediteuren kost teveel tijd? Je komt niet meer aan je ‘echte’ werk toe? Dat hoeft tegenwoordig gelukkig echt niet meer zo te zijn. Veel factuurprogramma’s zijn zo ingericht dat je met slechts enkele clicks een inkoopfactuur of verkoopfactuur kunt inboeken. Zo hoeft het bijhouden van de administratie slechts enkele minuten te duren.

Inkoopfacturen verwerken in je factuurprogramma

Niet alle factuur software biedt dezelfde mogelijkheden waar het gaat om het inboeken van een inkoopfactuur. Sommige programma’s stellen per periode een limiet aan het aantal inkoopfacturen dat je kunt verwerken, terwijl andere pakketten je onbeperkt facturen laten inboeken. Het is dus belangrijk om te bepalen hoeveel inkoopfacturen je ongeveer zult gaan verwerken, voordat je overgaat tot de aanschaf van een pakket. Daarbij is het van belang om na te denken over de manier waarop je dit het liefst wilt gaan doen en hoeveel je bereid bent om daarvoor te betalen. Er is bijvoorbeeld factuur software waarin een gescande inkoopfactuur automatisch wordt ingeboekt, maar er zijn ook pakketten waarin je de facturen handmatig moet invoeren.

Welk pakket het best bij jouw situatie past? Vergelijk factuurprogramma’s en je kiest altijd het juiste pakket.

Populaire software

Yoobi Facturatie Logo

Yoobi Facturatie

Cijfer: 8.9
Reviews: 63
Bekijk software
Yoobi
Facturatie
WeFact (30 dagen gratis) - Bespaar op uw accountant Logo

WeFact (30 dagen gratis) - Bespaar op uw accountant

Cijfer: 10.0
Reviews: 16
Bekijk software
WeFact
Facturatie
Teamleader Logo

Teamleader

Nog niet genoeg reviews
Bekijk software
Teamleader
Facturatie
e-Boekhouden.nl Factureren Starters (Meest gekozen) Gratis Logo

e-Boekhouden.nl Factureren Starters (Meest gekozen) Gratis

Cijfer: 9.4
Reviews: 434
Bekijk software
e-Boekhouden.nl
Facturatie
InformerOnline Factureren Logo

InformerOnline Factureren

Cijfer: 9.3
Reviews: 170
Bekijk software
InformerOnline
Facturatie
Terug naar boven

Delen via:

Products