Factuurprogramma-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Factuur sturen met een online factuurprogramma

Met een online factuurprogramma is een factuur sturen een eitje. Stuur je eerste factuur binnen enkele minuten. Zorg dat je nooit meer fouten maakt bij je facturatie en maak slim gebruik van digitale facturatie. Op deze pagina vergelijk je snel online factuurprogramma's.

Een goede factuur sturen: hoe doe je dat?

Het klinkt eenvoudig: een goede factuur sturen. Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Als ondernemer zul je veel meer dan één factuur sturen. Je verzendt vele rekeningen en zult ook te maken krijgen met betalingsherinneringen, periodiek facturen sturen en misschien zelfs facturen sturen naar het buitenland. Omdat een factuur sturen slechts het begin is - deze moet immers dan nog betaald worden - is het belangrijk om overzicht te bewaren. Een passend factuurprogramma geeft dit overzicht en zorgt daarbij voor uniformiteit in de opmaak van de facturen. Met veel factuurprogramma’s kun je namelijk veel meer dan alleen een standaard factuur sturen. Zo biedt verschillende software bijvoorbeeld de mogelijkheid om een factuur in PDF formaat te versturen, bijlagen bij de digitale factuur te voegen of bedragen om te rekenen naar vreemde valuta.

factuur sturen

De voordelen van facturen sturen met een factuurprogramma

Je bedient meerdere klanten. Sommigen van hen zullen ook nog eens meer dan één product afnemen. En daarbij zal een aantal van hen de eerste factuur negeren of te laat betalen. Je zult dus meerdere facturen en/of betalingsherinneringen per jaar versturen. Natuurlijk moeten deze op tijd de klant bereiken. Het is daarom essentieel om systeem aan te brengen in het factureren. Een factuurprogramma geeft overzicht en maakt precies duidelijk wanneer een factuur of herinnering verstuurd is. Zo heb je als organisatie houvast. Ook wanneer er discussie ontstaat rondom een betaling.

Factuur versturen: welk programma is voor jou het meest geschikt?

Als bedrijf zijn er vele factuurprogramma’s om uit te kiezen. Elk type software heeft eigen voor- en nadelen en dus is het belangrijk om een duidelijke afweging te maken. Door de verschillende functionaliteiten te passen aan je wensen en eisen, ben je verzekerd van een afgemeten softwarepakket. Wat heb je nodig bij het factureren? Wil je een factuur als PDF kunnen sturen? Automatische betalingsherinneringen genereren? Kortingspercentage in de factuur kunnen invoegen? Wil je de optie voor automatische periodieke facturering? Of heb je slechts een aantal van deze extra toevoegingen nodig? Om in de toekomst snel en systematisch te kunnen factureren is het belangrijk om je wensen voor de aanschaf van een factuurprogramma op een rij te hebben. Zijn je verwachtingen helder? Vergelijk dan nu de verschillende factuurprogramma’s en bepaal welk factuurprogramma het beste bij jouw organisatie past.

Products