Factuurprogramma-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Offerte maken? Vergelijk en kies de juiste software

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, kun je in veel factuurprogramma's eenvoudig een offerte maken. Bovendien kun je de offerte (bij akkoord van de klant) meteen omzetten naar een factuur met een factuurprogramma. Dat is handig, want zo is de administratie centraal geregeld en heb je dus een duidelijk overzicht van de stand van zaken. Hieronder vind je een handig overzicht met software om snel en eenvoudig offertes en facturen te maken.

Offerte maken met een factuurprogramma

Het maakt niet uit of je werkt aan de hand van een voorbeeldofferte of liever zelf bepaalt hoe de offerte eruit komt te zien: offreren in een factuurprogramma gaat eigenlijk altijd sneller. Daarbij ben je verzekerd van uniformiteit in opmaak en een zakelijke uitstraling van je documenten. Je zou er ook voor kunnen kiezen om te offreren zonder speciale software, maar wanneer je meerdere offertes en facturen per jaar verstuurt zul je al snel het overzicht verliezen. Je kunt een factuurprogramma dus ook als offerte software beschouwen.

offerte-maken

Offerte omzetten in een factuur

Wanneer de klant akkoord gaat met de offerte heb je een factuur nodig. In veel factuurprogramma’s is het eenvoudig om een offerte om te zetten in een factuur. Dit kan vaak zelfs zonder opnieuw de gegevens in te voeren. Zo wordt de kans op fouten door het handmatig overnemen van bedragen en gegevens verkleind. Daarbij weet je zeker dat de opmaak altijd consistent is en hoef je niet twee keer tijd te steken in het invoeren van dezelfde gegevens.

Offerte online accepteren

Voordat van een offerte een factuur gemaakt kan worden, moet deze natuurlijk eerst geaccepteerd worden door de klant. Dit hoeft tegenwoordig niet altijd meer per post te gebeuren. Er is factuur software die de mogelijkheid biedt om offertes online aan te bieden. De klant heeft dan ook de optie om online de offerte te accepteren.

Kortom, het maken van offertes in een factuurprogramma zorgt voor orde in de administratie, geeft overzicht en scheelt daardoor tijd en geld. En een online factuur maken en een factuur sturen is daarna zo gepiept. Welke functionaliteiten vind jij belangrijk als je een offerte wilt maken? Bepaal nu welke factuur software het beste bij jou past.

Products