Factuurprogramma-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Factuur maken in Excel

Facturen maken in Excel is erg geschikt wanneer je als zzp’er, kleine zelfstandige of freelancer een beperkt aantal facturen verstuurt per maand. Je kunt facturen in Excel namelijk snel opstellen en aanpassen. Hieronder kun je eenvoudig een gratis factuur template in Excel downloaden zodat je meteen een Excel factuur kunt maken.

Ook Microsoft Office biedt een aantal templates aan met een voorbeeld factuur in Excel. Deze hebben wij voor je verzameld en kun je via de onderstaande links downloaden.

Voorbeeld factuur- Basisfactuur

Excel template Basisfactuur

Voorbeeld factuur - Handelsfactuur

Excel template Handelsfactuur

Voorbeeld factuur - Zakelijke factuur

Excel template Zakelijke factuur

Factuur maken in Excel (downloads)

  • We verstrekken dit adres niet aan derden

Nadelen facturen maken in Excel

factuur maken in excelMaar deze flexibiliteit kan ook een valkuil zijn. Niet alleen loop je met Excel facturatie het risico op inconsistente opmaak van je documenten, ook zul je veel gegevens handmatig moeten bijhouden. Liever niet veel tijd steken in het opzetten van een factuursysteem? Kies dan voor aan gratis factuurprogramma als alternatief voor een factuur maken in Excel.

We laten je daarom hier niet alleen zien hoe je snel een factuur kunt maken in Excel, maar stellen ook een aantal kosteloze software oplossingen aan je voor. Hierin hoef je niet zelf bij te houden welke facturen al zijn voldaan, welk factuurnummer de factuur moet krijgen en kun je eenvoudig contacten beheren.

Gratis factuurprogramma's

Products