Factuurprogramma-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Een factuur maken in de cloud? Vergelijk en vind hier facturatie software

Een factuur maken is tegenwoordig heel makkelijk. Het aanbod van factuur software voor zowel grote als kleine bedrijven groeit enorm. Op deze pagina staan alle Nederlandse aanbieders van facturatiesoftware. Vergelijk makkelijk een online factuurprogramma door de filters aan de linkerkant te gebruiken. Zo vind je de factuur software die bij je past en kun je vandaag nog je eerste factuur maken en versturen.

Een goede factuur maken; hoe moet dat?

factuur makenHet klinkt eenvoudig: een goede factuur maken. Toch blijkt dit in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Als ondernemer doe je veel meer dan een factuur maken en sturen. Je ontvangt vele rekeningen die betaalt moeten worden en zult ook te maken krijgen met betalingsherinneringen, periodiek facturen sturen en misschien zelfs facturen sturen naar het buitenland in vreemde valuta. Omdat een factuur sturen slechts het begin is, deze moet immers dan nog betaald worden, is het belangrijk om overzicht te bewaren.

Een online factuurprogramma geeft dit overzicht. Bovendien bieden factuurprogramma’s gratis professionele factuurtemplates en factuur voorbeelden aan. Dit zorgt voor een uniforme en professionele opmaak van de facturen die aan alle wettelijke eisen voldoet. Vervolgens kun je facturen op meerdere manier versturen. Bijvoorbeeld als pdf-bestand per mail maar ook als UBL factuur, ook wel e-factureren genoemd. Met veel factuurprogramma’s kun je namelijk veel meer dan alleen een standaard factuur opzetten sturen. Denk bijvoorbeeld aan betalingsherinneringen opstellen, offertes maken of bedragen omrekenen naar vreemde valuta.

Wettelijke eisen facturen

Je hebt een goed product geleverd of op succesvolle wijze een opdracht of dienst volbracht. Eindelijk kun je een digitale factuur sturen naar je klant. Aan welke eisen moet deze factuur dan voldoen? Als ondernemer zul je bij het maken van de facturen vooral gefocust zijn op een betrouwbare look & feel, een duidelijk bedrag en de betalingsmogelijkheden. Hoewel deze onderdelen belangrijk zijn, zijn dit niet de enige onderdelen voor een goede factuur. De Belastingdienst stelt een aantal wettelijke eisen aan een factuur.

Wat vermeld je op de factuur?

Voor zowel geprinte als digitaal verstuurde facturen geldt dat:

Meer weten? Bekijk dan de onderstaande video.

Online factureren: overleg met de afnemer

Deze verplichte onderdelen van een factuur gelden niet alleen voor een papieren factuur, maar ook voor e-facturen die je online wilt versturen. Een digitale factuur maken is wel op één punt anders: de ontvanger moet ermee akkoord gaan dat er geen geprinte factuur verstuurd wordt. Toestemming voor e-factureren hoeft niet schriftelijk te gebeuren. Overleg en overeenstemming voorafgaand aan het versturen van de factuur is voldoende. Je kunt bijvoorbeeld opnemen in je algemene voorwaarden dat je de rekening alleen digitaal beschikbaar stelt.

Factuur voorbeeld maken met online facturatie software;

Een factuur voorbeeld maken in Excel is niet meer van deze tijd, ook niet als je een kleine klantenkring en een beperkt aantal opdrachten hebt. Wil je een professionele uitstraling dan is het gemakkelijker en sneller om online te factureren. Met online factureren profiteer je van diverse voordelen:

Alle voordelen op een rij

Online facturen maken heeft enorm veel voordelen, hierboven zijn al een aantal genoemd. Hieronder vind je nog meer voordelen van online factureren, waarom het maken van online facturen en het gebruik van een factuurprogramma de toekomst is:

Nu je online factuur voorbeeld maken?

Gebruik je software om je facturen te maken, dan kost factureren je weinig tijd en moeite. Niet alleen breng je met een factuurprogramma structuur aan in je administratie, ook houd je overzicht en voldoe je eenvoudig aan de online facturatie eisen. Je maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden die een modern factuurprogramma biedt. Plaats bijvoorbeeld een iDeal link op je factuur om deze sneller betaald te krijgen. Of automatiseer abonnementsfacturen, betalingsherinneringen en offerteprocedures. Kortom, maak en verstuur facturen online met een factuurprogramma software en ontdek de vele voordelen.

Het kiezen van het beste factuurprogramma

Op deze pagina vind je een compleet overzicht met factuur software. Aan de linkerkant van de website vind je allerlei filters die je helpen om de juiste software te kiezen. Het ene factuurprogramma heeft meer mogelijkheden dan het andere. In veel gevallen geldt hoe meer mogelijkheden, hoe meer je per maand betaalt. Bedenk daarom van te voren goed wat je allemaal met de software wil kunnen doen en waarvoor je het programma echt gaat gebruiken. Daarmee voorkom je dat je uiteindelijk meer betaalt per maand voor functies die niet of nauwelijks gebruikt.

Bij elk factuurprogramma vind je, links onderin, een vergelijkingsknop. Je kunt aan de hand daarvan verschillende softwareprogramma’s met elkaar vergelijken. Je krijgt een overzichtspagina te zien met de door jou gekozen factuurprogramma’s. Je kunt deze met elkaar vergelijken op allerlei specificaties. Door het vergelijken van verschillende factuurprogramma’s vind je gemakkelijk en snel het pakket dat bij je wensen past.

Gratis een factuurprogramma proberen?

Een ander belangrijk aspect van factuur software is het gebruikersgemak. Werkt het programma ook eenvoudig en snel? Dit kun je alleen ondervinden door de software echt te testen. Daarom kun je bij de meeste leveranciers een gratis account aanmaken. In de meeste gevallen heb je 14 of 30 dagen de tijd om een factuurprogramma uit te proberen. Daarnaast kun je bij verschillende factuurprogramma’s ook een basis account aanmaken. Wel moet je er rekening mee houden dat er bij een basisaccount vaak sprake is van beperkte mogelijkheden binnen de software. Indien je dan meer mogelijkheden nodig hebt in de toekomst, kun je gemakkelijk overstappen naar een betaalde software versie.

Products